Woeste Amber – Red Ale

Mooi rood is zeker niet lelijk, Woeste Amber de Robin Hood onder de bieren.

Dit hoog gistende bier met een ongekende, doordringende rode kleur is echter geen biersoort. Het is een stijl van brouwen die inmiddels door velen heel erg wordt gewaardeerd.

Het woord ‘’Amber’’ in de naam slaat dus enkel op de kleur van het bier. En vormt voor ons de basis van ‘de naam van het bier’; Woeste Amber.

Bij het brouwen van ons bier wordt gebruik gemaakt van speciaal geroosterde en licht gekarameliseerde mouten. Deze moutsoorten geeft meer smaak en ook de karakteristieke rode Amberkleur.

Met zijn stijl Spéciale Belge ofwel kruidige, karamelachtige bieren met een volmoutig karakter en een alcoholpercentage van rond de 5%, is Woeste Amber een moderne aanwinst. Spéciale Belge bieren zijn licht zoet met een vol pallet aan aroma’s. Overigens is de term ‘’Spéciale Belge’’ een door de officieel EU erkend streekproduct.

Robin Hood

Naast de Spéciale Belge ook wel Belgisch Ale genaamd is ook de Irish Red Ale een bekende stijl Amber bier. Ondanks dat het één van de oudere bierstijlen ter wereld schijnt te zijn; Irish Red Ales worden namelijk al genoemd in gedichten uit het jaar 900 en zijn in de moderne variant in Nederland veel minder bekend. Deze moderne variant vind zijn oorsprong bij Smithwick Brewery uit Kilkenny. Om de juiste smaak zo te krijgen dat het ook jouw favoriete bierstijl wordt en ook de waardering krijgt die het verdient is fijnkunst van brouwen een vereiste. Wij durven te zeggen dat het ons gelukt is.

Woeste Amber is onze Robin Hood,  de vrijbuiter die het mogelijk maakt dat iedereen van dit mooie rode bier kan genieten! Vogelvrij verklaard, oeroud en robuust. Door onze moderne touch, proef je het zoet en zuur. Een prachtige combinatie tussen woest en maagdelijk schoon maakt dit bier een winnaar.

Het glas wat wij hiervoor gebruiken is het Keltisch bolleke, dit is een stijlvol glas op een voet. Door de speciale vorm van dit glas blijft de stevige schuimkraag langer staan en komen de aanwezige aroma’s beter tot zijn recht.

Smaakomschrijving Woeste Amber

Woeste Amber heeft een aroma van geroosterde mouten en een iets zurige, verfrissende afdronk en smaakbeleving.

Samenstelling

Ingrediënten: speciaal geroosterde en licht gekarameliseerde mouten, Saaz Hop, water en gist

  • Gisting: Hoge gisting
  • Plato:  12%
  • Alcohol: 5,2%
  • Bitterheid: Fris en zeer mild
  • Kleur: Parel rood
  • Verpakking: 20 liter fusten en flesjes van 33 cl

Mooi rood is zeker niet lelijk

Woeste Amber de Robin Hood onder de bieren!

vol pallet aan aroma's

Typische Belgische Red Ale

kruidig & karamelachtig

Stijlvol Keltisch

Volmoutig karakter

rode Amberkleur

1000000
Tevreden bierdrinkers
0
Verschillende biersmaken
0
Verkooppunten in Nederland
0
Jaren brouwervaring